Vinul de măceșe, preparatul pe care vi-l recomandăm astăzi, este plin de vitamine și are o multitudine de beneficii pentru sănătate. Încercați rețeta noastră, rezultatul e incredibil de delicios și răcoritor.
Vinul de măceșe are un conținut ridicat de vitamina C, fiind un aliat de nădejde în cazul răcelilor. De asemenea, acesta este benefic și pentru cei care au probleme renale, hepatice, de circulație și nu numai.
Ingrediente:
- 1.5 kg de măceșe proaspete;
- 1 kg de zahăr;
- o linguriță de acid citric/ suc de lămâie/ sare de lămâie;
- puțină drojdie;
- 4 litri de apă.
Mod de preparare:
Spală bine măceșele, îndepărtând murdăria și alte resturi nefolositoare, după care toacă-le cu cei ai la îndemână. Le poți pisa sau le poți mărunți în mașina de tocat carne.
După ce te-ai ocupat de ele, pune-le într-un recipient de 5 litri special (damigeană), adaugă zahărul și toarnă 3.5 litri de apă fiartă (atât va rămâne după fierbere). Amestecă până cristalele de zahăr se dizolvă complet. Așteaptă până compoziția ajunge la o temperatură de 20-25 de grade Celsius, apoi adaugă puțină drojdie și amestecă bine.
Astupă damigeana cu un dop de fermentație, apoi lasă compoziția la fermentat timp de 10 zile, având grijă să amesteci zilnic în ea.
După cele 10 zile, strecoară lichidul în recipiente mai mici (de același tip) spălate și uscate. Astupă-le tot cu dopuri de fermentație pentru că procesul va continua. Vinul de măceșe poate fi transferat în sticle doar după ce nu mai fermentează.
Păstrează vinul de măceșe la temperaturi de 5-6 grade, în locuri întunecate.
Sursa: divahair.ro.