5-alimente-pe-care-sa-nu-le-pui-in-cosul-de-cumparaturi_size1

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, luni, că eroziunea solului şi creşterea populaţiei pe plan global sunt două motive pentru care alimentele se vor scumpi pe termen lung.

Ministrul a susținut, totodată, că ieftinirea unor alimente din ultimul an este doar un fenomen de conjunctură.

În ultimul an, preţurile multor alimente a scăzut în Europa, inclusiv în România, ca urmare a sancţiunilor impuse de către Rusia la importurile de alimente din Uniunea Europeană, ca replică la sancţiunile occidentale, şi datorită producţiei agricole foarte bune de anul trecut, informează Digi24.

În țara noastră, efectul a fost amplificat de scăderea taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimente de la 1 iunie 2015, de la 24% la 9%.

Conform statisticilor oficiale, preţurile alimentelor au scăzut în România cu circa 7%, în medie, în luna mai 2016 faţă de mai 2015.

„Scăderea preţurilor la alimente este doar conjuncturală. Eroziunea solului şi creşterea populaţiei globului va duce, pe termen lung, la creşterea preţurilor”, a declarat Achim Irimescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.