seeds

Sâmburii pe care mulți dintre noi îi aruncă la gunoi au proprietăți remarcabile pentru sănătatea noastră. Descoperă care sunt cei mai sănătoși pe care îi poți mânca și ce poți trata cu ei.

Tratamentul cu sâmburi cruzi poate fi o alternativă la metodele tradiţionale de combatere a unei game variate de afecţiuni. Vă prezentăm unii dintre cei mai sănătoși sâmburi și beneficiile acestora.

Sâmburii de caisă 

Consumați frecvent, într-o cantitate moderată și în cure de câteva zile, sâmburii de caisă pot face adevărate minuni asupra sănătății tale. Asta pentru că ei conțin proteine, acizi grași, dar și vitamine (A,C, B) și minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu știai, însă sâmburii de caisă fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Sâmburii de caisă conțin din belșug vitamina B17, cunoscută și sub denumirea de „amigdalină”. Amigdalina este considerată a avea efecte benefice în combaterea celulelor canceroase, stimulând sistemul imunitar să le elimine din organism.

Sâmburele de avocado

Sâmburele de avocado conține 70% din întreaga cantitate de antioxidanți a fructului, în timp ce pulpa și coaja conțin doar 30%. Studiile au demonstrat că sâmburele de avocado conține mai multe fibre solubile decât ovăzul, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, scade colesterolul și previne infarctul.

Sâmburii de măsline

Dacă mănânci măslinele cu tot cu sâmburi, află că aceștia reglează tractul digestiv. Dacă îi macini, poți face măști faciale sau corporale, pulberea fiind bună pentru detoxificarea pielii, revitalizarea ei și pentru eliminarea impurităților.

Sâmburii de rodie

Rodia este compusă din sute de sâmburi „îmbrăcați” în pulpa fructului. Acea pulpă de pe sâmburi are proprietăți uimitoare: protejează pielea de radicalii liberi, cei responsabili de îmbătrânirea timpurie, pielea uscată și lipsită de strălucire. Un pahar de suc proaspăt de rodie băut pe zi, timp de două săptămâni, îmbunătățește vizibil aspectul pielii tale.

Sâmburii de gutuie 

Sâmburii de gutuie sunt foarte buni pentru calmarea tusei. Ca tratament trebuie să infuzezi o linguriță de sâmburi de gutui uscați în 250 ml de apă clocotită. Consumă ceaiul atunci când ai un puseu de tuse sau când vrei să tratezi o tuse de care nu mai scapi. Poți împărți cana de ceai în 3 cești pe zi.

Sâmburii de struguri 

Ai mare grijă când mesteci boabe de struguri care au și sâmburi, dar nu-i înlătura, ci înghite-i cu totul. Sâmburii de struguri ajută la vindecarea infecțiilor respiratorii și a hepatitei, scad colesterolul și îți protejează sistemul cardiovascular. Uleiul din sâmburi de struguri este foarte sănătos, fiind bogat în vitaminele E și F, dar și în numeroase minerale. Sâmburii de struguri mai au și proprietăți anti-îmbătrânire.

Sâmburii de lămâie 

Tratamentul cu sâmburi de lămâie împotriva viermilor intestinali este eficient și durează în jur de 5-6 zile. Ai nevoie de 10-12 sâmburi de lămâie, pe care îi zdrobești și îi lași într-o cană cu ceai de mentă fierbinte și o linguriță de alcool. Ia o linguriță de sâmburi cu miere în fiecare dimineață, pe stomacul gol, ca să scapi de viermii intestinali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.