Dragi gospodine, astăzi v-am pregătit o rețetă de supă de toamnă, ce poate fi servită atât caldă, cât și rece: supa de roșii și ardei copți. Celelalte ingrediente folosite îi conferă o aromă cu totul deosebită.
Ingrediente:
- 1,5 kg roşii coapte;
- 4 ardei kapia copţi,
- o ceapă mare;
- 2 frunze mentă;
- 100 g couscous;
- o linguriţă zahăr brun/ brut;
- sare de mare neiodată;
- piper;
- chilli;
- un praf de scorţişoară măcinată;
- 2 linguri ulei măsline.
Mod de preparare:
Se crestează roşiile în x şi se opăresc 15 secunde, se scot şi se curăţă de coajă. Se taie în două, se curăţă cotoarele şi se pun în blender.
Se curăţă ardeii şi se pun peste roşii, apoi se mixează foarte bine.
Se căleşte ceapa, apoi se adaugă amestecul din blender.
Se pun celelalte ingrediente din lista de mai sus şi se lasă la fiert la foc mediu, cu capacul pus.
Se scoate menta şi se mixează conţinutul foarte bine.
Supa se pune înapoi în cratiță, se adaugă couscous-ul şi se fierbe încă 10 minute.
Supa se servește caldă sau rece, după cum preferă fiecare. Presărați deasupra ei câteva frunze de mentă și pătrunjel. Poftă bună!
Sursa: e-retete.ro.