titus corlățeanSenatorul PSD Titus Corlățean a propus, miercuri, în plen, constituirea unei comisii parlamentare privind migrația, refugiații, azilanții, arătând că migrația va fi tema principală pentru mult timp în Uniunea Europeană, iar Legislativul României are „un deficit de expertiză foarte serios” în acest domeniu.

„Fac această declarație ca președinte al Comisiei parlamentare pentru aderare la spațiul Schengen. La 16 septembrie am transmis Birourilor permanente ale celor două Camere o notă în care informam și atrăgeam atenția conducerii Parlamentului asupra faptului că suntem printre puținele parlamente din UE, dacă nu singurul, care nu are în structura de organizare o comisie parlamentară permanentă care să trateze problemele de migrație, refugiați, azilanți”, a afirmat Corlățean, în plenul Senatului.

Senatorul PSD a arătat că Parlamentul României nu numai că nu are o comisie specializată privind migrația, iar alte structuri europene au, dar are și un deficit de expertiză în domeniu.

„Trec peste practica europeană, Adunarea Parlamentară a Comisiei Europene, Parlamentul European, care au astfel de comisii privind migrația, refugiații, dar spun acest lucru în contextul în care știm că tema principală pentru foarte mult timp de acum înainte va fi gestionarea acestui subiect. Din păcate, Parlamentul României nu numai că nu are o comisie pentru migrație specializată, permanentă, dar are un deficit de expertiză foarte serios. Acest lucru în contextul în care săptămânal primim o avalanșă de documente de la Comisia Europeană, proiecte de directivă, de regulament, documente de consultare în care o serie de alte comisii — de afaceri europene, de administrație, Schengen — se pronunță, dar nu avem o comisie care să fie pe fond competentă, mai ales că este un subiect de primă importanță pentru UE”, a susținut Corlățean.

Senatorul PSD a făcut un apel la liderii grupurilor parlamentare să ia în considerare această propunere de înființare a unei comisii permanente privind migrația, adăugând că „realmente Parlamentul lipsește în procesul de luare a deciziei în plan intern și în analiză”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.