Legea referitoare la organizarea administrativ-teritorială a României, aflată în vigoare din 1968 şi republicată în 1981, va fi modificată, potrivit informațiilor publicate de Antena1.ro.
„Organizarea administrativ-teritorială din anul 1968 și până în anul 1989 a suferit modificări, îndeosebi la nivel de comune şi oraşe. După anul 1990, principala tendință privind evoluția unităților administrativ-teritoriale o constituie gradul de fragmentare la nivel local, prin multiplicarea numărului de comune, orașe și municipii. Astfel, unele comune au fost înființate prin desprinderea acestora din comunele existente, în majoritatea cazurilor pe baza antecedentelor istorice, unele comune au fost declarate orașe, unele orașe au fost declarate municipii în condițiile îndeplinirii, în majoritatea cazurilor, a cerințelor minimale ale statutului urban”, se arată în nota de fundamentare a actului nomativ, citat de Antena1.
S-au analizat cele aproximativ 200 de legi de modificare a Legii nr. 2/1968 prin care:
– au fost schimbate statutele unor orașe sau comune, prin declararea unor orașe – municipii și a unor comune – orașe;
– au fost înființate comune noi prin reorganizarea altor comune;
– au fost schimbate denumirile unor unități administrativ-teritoriale, sate și localități componente ale acestora.
Dacă legea se va schimba și vom asista la o reorganizare administrativ – teritorială a României, atunci românii trebuie să știe că buletinele vechi vor fi anulate.
Citește și http://www.eskape.ro/buletinele-s-ar-putea-schimba-cum-vor-arata-noile-carti-de-identitate/
Mai multe informații despre acest subiect pe Antena1