În urma etapelor de preselecție de anul acesta, România va fi reprezentată la Campionatul Mondial de MMA pentru amatori cu 6 sportivi, doi antrenori și doi arbitri.
Ediția de anul acesta a Campionatului Mondial de MMA va fi foarte disputată, până acum fiind înscrise 40 de țări și 256 de sportivi. Este singurul for internațional care reușește să strângă sportivi de pe 5 continente. De asemenea, ca și în anii trecuți, campionatul este organizat în parteneriat cu cea mai mare promoție de MMA, UFC.
Sub atenta supraveghere a Comisiei din Nevada sportivii vor trece și acolo printr-un filtru medical și vor fi testați anti-doping.
Primul sportiv al lotului, Raluca Dinescu medaliata cu argint la europenele de anul trecut și cu un palmarez de 3 victorii și o înfrângere, este singura fată care va reprezenta țara, la categoria — 52.2 kg.
Cel de-al doilea sportiv al lotului, Cristian Iorga are un palmares de 7 victorii și o înfrângere și este neînvins în România, va lupta la mondiale de MMA la categoria 65.8 kg.
Al treilea sportiv, brașoveanul Paul Butacu, cu un palmares de 4 victorii va lupta la categoria 77.1.
Cel de-al patrulea sportiv, Marius Cantoneru, va lupta în SUA la categoria 83.9.
Timișoreanul Marcov Sasa este cel de-al cincilea, cu un palmares de 4 victorii și o înfrângere va lupta la categoria 93.0.
Al șaselea sportiv este greul Ion Grigore, cu un palmares de 2 victorii și va reprezenta țara la categoria—120.2.
Mihail Mihailovici este singurul arbitru internațional român care va arbitra pentru a doua oară în Las Vegas. Cel de-al doilea oficial, cunoscutul arbitru Scott Manhardt care, deși are naționalitate americană a fost propus din partea României să arbitreze, în urma experienței foarte mari în arbitraj din galele de profil dar și în urma promovării cursului internațional de Arbitraj ce a avut loc în decembrie anul trecut în București.
Marius Crainic și George Stanciu vor fi coordonatorii lotului.
‘Sperăm ca și Ministerul Tineretului și Sportului să aprecieze efortul nostru de a reprezenta România, din resurse proprii, la cel mai mare Campionat Mondial de MMA.
Consideram că toate problemele din sport în general se pot rezolva ușor printr-o atitudine deschisă și cooperantă din partea autorităților.
De aproape trei luni așteptăm soluționarea cererii de recunoaștere a practicării oficiale a ramurii de sport MMA în România, care în urma unui raport pozitiv trebuie să primească ordinul de recunoaștere.
MMA-ul este un sport în plină ascensiune în România, foarte popular, care a parcurs etapele de recunoaștere conform legii fiind un sport supus testelor antidoping, recunoscut oficial în țări din Europa și cu o reprezentare foarte mare la nivel internațional. Ne dorim să ne bucurăm de deschiderea MTS, astfel încât eforturile noastre să nu fie în zadar și să reprezentăm la nivel internațional un sport omologat în totalitate’ — George Stanciu, presedinte A.C.S. AGON, inițiatorul cererii de recunoaștere.