Zacusca este nelipsită din cămara multor gospodine din România. Noi vă invităm să încercați o altă variantă a acestui preparat popular: zacusca fără coacere. Este mult mai sănătoasă și chiar foarte gustoasă.

Ingrediente:
  • ulei de măsline: 5 linguri;
  • usturoi uscat: 3 căței;
  • vinete: 300 g;
  • ardei gras: 300 g;
  • roșie: 300 g;
  • țelină: 150 g;
  • morcov: 1 bucată;
  • ceapă roșie: 1 bucată;
  • sare grunjoasă: 1 lingură;
  • cimbru.
Mod de preparare:

Înainte de preparare, legumele se țin în apă cel puțin o oră.

Se adaugă toate ingredientele într-un blender: ceapa și usturoiul, apoi vinetele, ardeii, roșiile, morcovii (puteți adăuga și păstârnac sau pătrunjel), sarea, cimbrul, uleiul și țelina.

Peste toate aceste ingrediente se toarnă aproximativ 300 ml apă.

Ingredientele se amestecă în blender un timp scurt, având grijă să fie tocate, însă evitând să se transforme în pastă.

Dacă amestecul de legume devine prea dens, adăugati încă 100 -150 ml de apă și porniți din nou blenderul.

Zacusca poate fi servită imediat sau poate fi pusă în borcane și păstrată pentru anotimpul rece.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.