Zacusca de vinete2

Dragi gospodine, vă prezentăm astăzi o rețetă delicioasă de zacuscă de vinete cu ciuperci. Toată familia va fi încântată de rezultat, dacă veți respecta cu strictețe ceea ce v-am scris noi.

ZACUSCĂ DE VINETE CU CIUPERCI

Ingrediente

1 kg ceapă;
4 kg vinete;
1 kg ciuperci;
1 kg ardei kapia;
2 kg roşii bine coapte;
3 linguri bulion de ardei picant;
1 cană ulei;
1 frunză de dafin;
sare după gust;
piper;
1 linguriţă zahăr;
3 – 4 căţei de usturoi (opţional).

Mod de preparare

Primul pas este să spălați și să curățați toate legumele. Ciupercile trebuie să le tocați mărunt. Vă recomandăm să folosiţi mai multe tipuri de ciuperci pentru că, astfel, zacusca va avea o aromă cu totul deosebită.

Ceapa se curăţă cu o seară înainte şi se pune în apă rece ca să mai lase din iuţeală.

Vinetele se înţeapă şi se dau la cuptor. Pentru a le curăţa, tăiați-le în două şi luați miezul cu o lingură de lemn. Lăsați-le la scurs într-o sită mai deasă.

Se prăjesc ardeii kapia. Se curăţă şi se lasă şi ei la scurs. Tocați ceapa mărunt.

Într-un tuci cu ulei încins căliți ceapa, ciupercile, și adăugați sare și zahăr. După ce a scăzut apa din ciuperci puneți ardeii tăiați, vinetele tocate, roșiile. Lăsați să fiarbă 30 de minute până mai scade apoi adăugați și restul ingredientelor (bulionul de ardei, frunza de dafin, usturoiul zdrobit, piper, o cana cu apă). Amestecați totul bine! Băgați vasul la cuptor la foc mic pentru 1 – 2 ore, amestecând din când în când.

După ce zacusca a scăzut suficient, puneți-o fierbinte în borcane, înfiletați bine capacele și, pentru siguranța dumneavoastră, fierbeți borcanele 30 de minute. Lăsați să se răcească în apă, apoi depozitați-le în cămară.

Poftă mare!

Sursa acestei retețe: voceatransilvaniei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.