Dragi gospodine, astăzi vă prezentăm o reţetă rapidă şi gustoasă pentru prânz sau cină: pui în sos de muștar Dijon. Sosul este foarte aromat şi poate fi folosit şi la alte tipuri de carne sau peşte.

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui fără piele;
  • ¼ ceaşcă de vin alb (permis);
  • ½ ceaşcă de apă;
  • 1 linguriţă de cimbru proaspăt sau uscat;
  • 1 linguriţă de tarhon;
  • 2 linguri muştar Dijon fără zahăr;
  • 4 linguri iaurt fără grăsimi sau smântână fără grăsimi;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Rumeneşte pulpele de pui în tigaie timp de 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi.

Adaugă vinul, cimbru, tarhonul, apă, sare şi piper.

Acoperă şi lasă-l să fiarbă la foc mic timp de o oră.

Scoate puiul din tigaie şi aşează-l într-un bol, menţine-l cald.

Strecoară grăsimea din sos, adaugă muştarul şi amestecă.

Pune smântâna sau iaurtul şi amestecă încet.

Toarnă sosul peste pui înainte de a-l servi.

Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.