Dragi gospodine, astăzi vă prezentăm o reţetă rapidă şi gustoasă pentru prânz sau cină: pui în sos de muștar Dijon. Sosul este foarte aromat şi poate fi folosit şi la alte tipuri de carne sau peşte.
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui fără piele;
- ¼ ceaşcă de vin alb (permis);
- ½ ceaşcă de apă;
- 1 linguriţă de cimbru proaspăt sau uscat;
- 1 linguriţă de tarhon;
- 2 linguri muştar Dijon fără zahăr;
- 4 linguri iaurt fără grăsimi sau smântână fără grăsimi;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Rumeneşte pulpele de pui în tigaie timp de 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi.
Adaugă vinul, cimbru, tarhonul, apă, sare şi piper.
Acoperă şi lasă-l să fiarbă la foc mic timp de o oră.
Scoate puiul din tigaie şi aşează-l într-un bol, menţine-l cald.
Strecoară grăsimea din sos, adaugă muştarul şi amestecă.
Pune smântâna sau iaurtul şi amestecă încet.
Toarnă sosul peste pui înainte de a-l servi.
Poftă bună!