Vă recomandăm astăzi un desert rapid, foarte gustos și aromat: inele de mere pane cu scorțișoară. Dragi gospodine, vă garantăm că toată familia va fi încântată, chiar e o gustare delicioasă!
Inele de mere pane cu scorțișoară
Ingrediente
Pentru inele
- 4 mere mari;
- 140 g făină;
- 2 linguri de zahăr;
- 1/4 linguriță praf de copt;
- 1/4 linguriță sare;
- 1/8 linguriță scorțișoară;
- 1 ou mare bătut;
- 240 ml lapte bătut;
Pentru decorat
- 50 g zahăr;
- 2 lingurițe scorțișoară;
Mod de preparare
Amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și scorțișoara într-un bol mare. Pune-l deoparte.
Într-un castron, bate oul cu laptele bătut. Într-un alt recipient, combină ingredientele pentru decorat.
Taie felii merele și scoate mijlocul (pentru a forma inelele) cu ajutorul unui cuțit. Șterge feliile de mere cu un șervețel de hârtie ca să scapi de zeama în exces.
Poți combina apoi ingredientele uscate cu combinația de ou și lapte bătut, sau poți să dai merele prin fiecare vas în parte.
Trece fiecare felie de măr prin toate ingredientele și pune-le la prăjit în ulei încins, până se rumenesc bine.
Scoate-le pe un șervețel de hârtie să se scurgă de ulei și dă-le, cât sunt fierbinți, prin combinația de zahăr cu scorțișoară.
POFTĂ BUNĂ!
Sursa rețetei: retete.unica.ro