Astăzi vă delectăm cu un desert ușor și răcoritor de vară: tarta cu piersici și cremă de vanilie. Aroma, savoarea și parfumul piersicilor vă vor ajuta să realizați o tartă cu adevărat deosebită.
Ingrediente
Pentru blat:
280 gr faină
100 gr unt rece
2 gălbenușuri
2 linguri de ulei
2 linguri de zahăr pudră
puțină apă (pentru a lega aluatul)
Pentru cremă:
250 ml lapte
o lingură de zahăr vanilat
3 gălbenușuri
30 gr zahăr tos
20 gr amidon
250 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru blat:
Cernem făina, adăugăm untul rece, și frământăm cu vârful degetelor repede ca să nu se topească untul, până obținem o consistență fărâmicioasă. În mijlocul amestecului adăugăm gălbenușurile, cele două linguri de ulei, zahărul pudra, și amestecăm din nou. Dacă e nevoie adăugăm puțină apă rece cât e necesar.
După ce terminăm de făcut aluatul îl dăm la frigider pentru 20 de minute. Îl întindem într-o foaie puțin mai mare decât diametrul tăvii, după care îl așezam ușor în tavă și îl mai dăm la tavă 10 minute. Apoi îl dăm la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru cremă:
Turnăm laptele într-o cratiță, adăugăm zahăr vanilat și lăsăm să fiarbă până când laptele dă în clocot.
Separat punem cele 3 gălbenușuri împreună cu amidonul și zahărul tos și amestecăm bine, după care turnăm acest amestec peste laptele fierbinte pt a forma crema. Amestecăm energic până când se îngroașă, lăsând la foc mic. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm la răcit. Batem frișca după care o amestecăm cu crema răcită.
Crema astfel formată o așezam uniform pe aluatul de tartă după care decorăm cu piersici.
Tarta cu piersici și cremă de vanilie se servește rece!
Sursa acestei rețete: jamilacuisine.ro