deplasări pe lună decontatePersoanele care ocupă funcţiile de secretar de stat şi asimilaţii acestora ar putea beneficia de decontarea a patru deplasări dus-întors între Bucureşti şi localitatea de domiciliu, nu de una, cum se întâmplă în prezent, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere publică la Senat.

„Persoanele care ocupă funcţii de demnitare publică numite sau asimilate funcţiilor de demnitate publică, altele decât miniştrii, secretarii se stat şi asimilaţii acestora, precum şi înalţii funcţionari publici beneficiază lunar de o deplasare dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea unde îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, al cărei cheltuieli se decontează în condiţiile legii”, conform iniţiativei legislative.

Această propunere îşi propune să corecteze versiunea actuală a articolului 14(7) din legea 204/2013 potrivit căreia „persoanele care ocupă funcţii de demnitate publică numite sau funcţii asimilate funcţiilor de demnitate publică, altele decât miniştrii şi asimilaţii acestora, precum şi înalţii funcţionari publici beneficiază lunar de o deplasare dus-întors între municipiul Bucureşti şi localitatea în care îşi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, ale cărei cheltuieli se decontează în condiţiile legii”.

Iniţiatorii consideră că prin actuala prevedere „persoanele care deţin funcţiile de secretar de stat şi asimilaţii acestora au pierdut drepturile dobândite prin HG nr. 69/2005, respectiv decontarea a 4 drumuri, urmând să fie decontat un singur drum pe lună”.

Potrivit parlamentarilor, este necesară modificarea legislativă pentru că actuala reglementare „îngreunează funcţionarea unor instituţii ale statului”, care nu îşi pot desfăşura activitatea „în condiţii optime” din lipsă de cvorum.

Persoanele care vor fi afectate de acest proiect de lege sunt nevoite, în momentul de faţă, să suporte cheltuielile de deplasare, iar „acesta este un efort financiar major, raportat la nivelul indemnizaţiilor”, potrivit expunerii de motive.

Proiectul de lege este iniţiat de senatorii Petru Ehegartner (independent), Doina-Elena Federovici (PSD); Klárik László-Attila (UDMR), László Attila (UDMR), Dorin Păran (PNL), Pataki Csaba (UDMR) şi deputaţii Romeo-Florin Nicoară (PNL), Ovidiu Ioan Silaghi (independent).

Senatul este prima cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor fiind for decizional, proiectul fiind în procedură de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.