pasca fara aluat foto

Pasca se face în Joia Mare. Este pâinea cea mai aleasă a anului. Pe vremuri, în bucătăriile sărmanilor, unde nu era brânză, se folosea o mână de mălai mărunțel, fiert în lapte dulce. Dacă ești în căutare de rețete pentru pască pe Internet, atunci trebuie să o încerci pe cea fără aluat, cu care îți vei surprinde plăcut familia.

Vă recomandăm o rețetă simplă și rapidă:

Ingrediente:

500 gr brânză dulce vaci
150 gr zahăr
3 ouă
1 plic praf de budincă cu gust de vanilie
80 ml smântână dulce
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
1 plic extract vanilie
100 gr stafide
30 gr unt topit
1 fiolă esență rom

Mod de preparare:

Stafidele le-am pus la hidratat în esență de rom și apă călduță, cât să le acopere, lăsându-le cel puțin 30 minute. Brânza de vaci am amestecat-o cu ouăle, zahărul, zahărul vanilat, extractul de vanilie, praful de budincă și praful de copt.

La compoziție am adăugat smântâna, untul topit, stafidele hidratate, iar la final am încorporat ușor cu o lingură albușurile bătute spumă cu puțină sare.

Aluatul obținut l-am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am dat tava la cuptorul preîncălzit, la 180 grade Celsius, pentru cca 1 oră. După cca 30 de minute, am acoperit formă cu o hârtie de copt, pentru că pasca să nu se ardă foarte tare la suprafață.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.