Dragi gospodine, astăzi vă propunem o rețetă inedită: dulceață din coajă de pepene roșu sau galben. Este o dulceață fină, rafinată, cu o aromă incredibilă. Trebuie să o încercați măcar o dată.
Ingrediente:
1 kg coajă groasă de pepene roșu sau galben;
1 kg zahăr;
1,5 l apă rece;
zeama de la o lămâie.
Mod de preparare:
Spălați bine cojile de pepene. Înlăturați partea verde cu un cuţit bine ascuţit. Păstrați partea albă şi un strat subţire de miez roşu. Tăiați apoi feliile de pepene în cubuleţe de aproximativ 2 cm.
Puneți la fiert în apă rece, într-o oală adâncă. Când s-au înmuiat şi au devenit sticloase, scoateți-le cu o sită, treceți-le rapid printr-un jet de apă rece, apoi lăsați-le la scurs.
Puneți zahărul în apa în care au fiert. Lăsați la foc potrivit, până când se leagă siropul.
În acest moment, puneți pepenele în cratiță, adăugați zeama de lămâie şi se mai dă în câteva clocote.
Sursa rețetei: feellikecooking.ro