Majoritatea gospodinelor aruncă apa după ce au fiert pastele, însă fac o mare greșeală, deoarece aceasta poate fi folosită și are numeroase proprietăți benefice.
Apa fiartă poate să fie utilizată la prepararea aluatului pentru pizza, pâine sau pentru diferite tipuri de plăcintă. Aceasta face ca aluatul să devina pufos și îl ajută să nu se întărească atunci când e bagat la cuptor.
De asemena, ea ajută la regenerarea părului uscat și deteriorat. Se aplică pe părul umed, se lasă să acționeze timp de 10 minute, iar apoi vă puteți spăla cu șampon.
Mai mult decât atât, apa de la paste poate fi utilizată și pentru relaxarea picioarelor umflate sau a mâinilor.
Vă recomandăm să turnați apa fiartă și la rădăcina florilor sau tulpina unor copaci recent plantați, deoarece îi ajută la creștere și le sporește productivitatea.
Multe persoane au urmat aceste sfaturi și s-au aratat extrem de mulțumite de efectele pe care le are această apă fiartă.