Cafeaua are multe beneficii pentru sănătate, datorită faptului că este bogată în antioxidanți. Totuși, această băutură pe care o savurăm în fiecare dimineață ne poate face la fel de mult rău, mai ales dacă este consumată pe stomacul gol.
O ceaşcă de cafea pe stomacul gol stimulează secreţia acidului clorhidric al sistemului digestiv, iar persoanele care suferă de gastrită pot simţi asta foarte repede. Chiar şi cei cu un stomac perfect sănătos nu sunt feriţi, deoarece acidul clorhidric este folosit de organism pentru descompunerea alimentelor, potrivit realitatea.net.
În cazul în care cantitatea acestui acid este redusă, atunci veţi întâmpina dificultăţi când veţi servi o masă bogată în proteine, deoarece acestea vor fi greu de descompus.
O ceaşcă de cafea pe stomacul gol va stimula secreţia acidului clorhidric, cauzând apariţia ulcerului, întrucât stomacul nu are ce să digere.
Tocmai de aceea este recomandat să se consume cafeaua după masa de dimineaţă, asta pentru a stimula digestia. Proteinele care rămân intacte în organism pot cauza numeroase probleme de sănătate, cum ar fi balonarea, boala inflamatorie a intestinului şi în cel mai rău caz, cancer de colon.
Vă recomandăm, așadar, să beți cafeaua după ce ați mâncat pentru a nu vă îmbolnăvi.
Descoperă AICI care este ora potrivită la care să îți bei cafeaua.