green-coffee-beans-bag

Cafeaua verde este un nou superaliment, care conține cantități importante de antioxidanți, care lupta împotriva radicalilor liberi și previne cancerul. Cafeaua verde reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite și acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală.

În fiecare zi, organismul nostru trebuie să lupte împotriva radicalilor liberi, precum stresul, poluarea sau alți factori care distrug celulele organismului. Antioxidanții sunt componentele naturale care ne ajută să ne menținem starea de sănătate și reduc stresul oxidativ. Antioxidanții sunt compuși naturali care au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi. Sunt importanți pentru menținerea unui organism sănătos.

Cafeaua verde conține o cantitate mare de antioxidanți care asigură o stare de bine organismului.

Principalii antioxidanti din cafeaua verde sunt polifenolii. Aceștia reprezintă o parte importantă din cantitatea de antioxidanți necesari organismului în cadrul unei alimentații echilibrate.

O cană de cafea verde furnizează aproximativ 400 mg de antioxidanți, respectiv 160mg polifenoli.

Consumul de cafea verde nu are efecte negative ca în cazul consumul de cafea clasică prajită. Astfel, cei care consumă cafea din boabe verzi nu vor suferi de tahicardie, creșterea tensiunii arteriale sau insomnie.

Proprietătile cafelei verzi acoperă o arie largă de afecțiuni, pornind de la cele metabolice, care provoacă o creștere în greutate și terminând cu cele cardiace și hepatice, cauzate de acumularea grăsimilor în exces:

cafea-verde

• Cafeaua verde conține cantități importante de antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi. Acidul clorogenic, prezent în toate tipurile de cafea, neutralizează radicalii liberi care atacă structura sistemului celular. Cafeaua verde conține cantități mari de acid clorogenic. Este astfel utilă în tratarea cancerului;

• Reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite și acționează ca un tonic pentru activitatea cerebrală;

• Reduce stresul oxidativ cu 12%-16%, datorită principalilor antioxidanți numiți polifenoli ce frânează procesul de distrugere  celulară;

• Conține și acid cafeic care acționează ca un tonic general;

• Diminuează riscul de diabet și ajută la detoxifierea ficatului;

• Cafeaua verde este și un  dezinfectant natural, utilă în lupta cu bacteriile și virușii, având efecte antinflamatoare, antipiretice și antiseptice;

• Persoanele care au un nivel ridicat al colesterolului ar putea testa pe propria piele beneficiile cafelei verzi, având în vedere că această băutura are efecte antihiperlipemice, adică scade colesterolul rău și îl crește pe cel bun.

 Cafea verde și ghimbir, mod de preparare:

82947-chto-nelzya-delat-pri-varikoznom-rasshirenii-ven

Pentru prepararea cafelei verzi ai nevoie de 200 ml apă, 2-3 lingurițe de cafea, o jumătate de linguriță de ghimbir. O poți prepara ca decoct sau ca infuzie. Pentru decoct, adaugă cafeaua și ghimbirul în apă, iar după ce aceasta dă în fiert, ia recipientul de pe flacără. Așteaptă câteva secunde, apoi pune licoarea din nou pe foc și las-o să dea din nou în fiert. Oprește focul și acoperă recipientul pentru 1-2 minute, apoi poți bea cafeaua. Dacă o prepari sub formă de infuzie, pune într-o cană cafeaua și ghimbirul, iar peste ele adaugă apă fiartă. Acoperă cana timp de 2-3 minute, apoi îți poți savura relaxat cafeaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.