Din caz că nu știați, unele alimente comercializate în supermarketuri nu sunt bune pentru sănătatea organismului dumnevoastră. De aceea, vă recomandăm să acordați o atenție mai mare locului de unde vă cumpărați mâncarea.

Vă prezentăm o listă cu unele dintre produsele pe care ar trebui să le evitați să le cumpărați din magazine:

1. Carnea de vită

Trebuie neapărat să vă interesați de unde provine carnea, nu de puţine ori s-a întâmplat ca inspectorii sanitari să găsească în vitrine carne de cal în locul celei de vită. În plus, vitele crescute la ferme sunt hrănite mai mult cu grâu, porumb şi soia, uneori şi antibiotice şi hormoni, pentru a creşte mai repede. Carnea de vită este mai sănătoasă și delicioasă atunci când animalul este hrănit cu cu verdeaţă.

2. Somon

Somonul sălbatic provine din ferme special amenajate, iar peştii sunt hrăniţi cu fel și fel de derivaţi din soia şi alte concentrate. Dacă nu cunoașteți un loc de unde puteți lua somon bun, atunci vă recomandăm să cumpărați peşte local proaspăt.

3. Roşiile din conservă

Sucul de roşii şi roşiile la conservă sunt dăunătoare pentru sănătate. Conservele conţin estrogen sintetic, care poate cauza infertilitate şi boli de inimă. Cel mai bine e să alegeți varianta de roșii conservate la sticlă.

4. Brânza

Cu un conţinut mare de grăsimi, margarină, apă, și altele, brânza din ziua de astăzi nu mai este brânză în adevăratul sens al cuvântului. Cea mai bună variantă ar fi să găsiți o sursă de încredere de unde o puteți cumpăra.

5. Laptele

Vitelor din ferme li se administrează hormoni de creştere, care trece în lapte, apoi în organismul uman. Lista de adaosuri nu se opreşte aici. Din nou, vă recomandăm să cumpărați doar din surse de încredere.

6.Floricelele de porumb pentru microunde

Ambalajul are în compoziţia sa acid perfluoroctanic care trece în floricele atunci când sunt preparate. Substanţa poate cauza cancer testicular, cancer la ficat, cancer pancreatic sau infertilitate. Varianta bună este cea clasică: floricele la tuci.

7. Merele

Cele vândute în supermarketuri sunt, în marea lor majoritate, importate şi stropite cu numeroase pesticide, care ajung apoi în organism. Apelați la comercianţii producători din pieţe unde puteți lua fructe şi legume locale.

Sursă: Vocea Transilvaniei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.