Cafeaua, consumată deseori ca stimulent al sistemului nervos datorită cafeinei pe care o conţine, are acest efect doar la anumite ore şi nu pe tot parcursul zilei, explicaţia fiind legată de interacţiunea acestei băuturi cu ritmurile biologice.

Corpul tău are un ritm propriu, care îi spune când e timpul să se trezească, să doarmă, să mănânce și multe alte lucruri. Iar felul în care cafeina acționează în corpul tău ține în mare parte de acesta.

Conform unui studiu efectuat de neurologul Steven Miller, din cauza acestui ritm biologic, ora 8 nu este cea mai potrivită pentru o ceașcă de cafea. În acel moment, corpul tău produce cortizol, un hormon care te trezește natural.

Prin urmare, între 8 și 9 corpul tău se energizează singur și nu mai are nevoie de un alt stimulent. Dacă îți bei cafeaua în acele momente, corpul tău nu-i va mai recunoaste efectele și, în timp, vei deveni imun.

Cel mai bine este sa bei cafeaua după ce nivelul de cortizon din sânge a scăzut, ceea ce se întâmplă de câteva ori pe zi. Prima oara este între 9:30 și 11:30, apoi mai apare între 1:30 si 5.

candsabeicafea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.