618x412_1426490222d68bb8f6

Vrei să ții o dietă, dar ești mai tot timpul cu gândul la mâncare și simți că ai mai ”gusta” câte ceva între mese? Uite o listă de alimente care îți taie pofta de mâncare, îți țin de foame și au puține calorii.

Migdalele, fisticul și nucile

Dacă ai rămas cu impresia că migdalele, fisticul și nucile îngrașă, te înșeli. Neprăjite, ci consumate ca atare, crude, acestea te satură și îți conferă energie pentru întreaga zi. Nucile conțin lecitină, melatonină, vitamina E, acizi grași esențiali și substanțe cu rol anticancerigen, iar fisticul e bogat în lipide, carbohidrați, vitaminele A și C, proteine, precum și în magneziu, calciu, fosfor și fier.

Năutul, fasolea, lintea, mazărea

Bogate în fibre și proteine care se digeră încet, dar și minerale, acid folic, magneziu și zinc, năutul, fasolea, lintea și mazărea îți asigură energia de care ai nevoie și îți conferă senzația de sațietate. În plus, te ajută să reglezi nivelul de colesterol și să ții bolile cardiovasculare departe.

Avocado

Fructul de avocado este cunoscut ca fiind o sursă importantă de acizi grași esențiali, care ajută la reglarea nivelului colesterolului.

Avocado este un aliment cu un conţinut ridicat de grăsimi, dar grăsimi sănătoase. De fapt, 77% din caloriile pe care le aduce se datorează grăsimilor, ceea ce-l face să fie cel mai gras aliment de origine vegetală.

Fibrele sunt alte componente benefice găsite în cantităţi relativ mari în avocado. În acest sens, consumul de avocado poate contribui la pierderea în greutate, reducerea cantităţii de zahăr în sânge, dar a riscului pentru mai multe boli.

Ouăle

Studiile arată că cei care mănâncă ouă la micul dejun consumă cu aproape 500 de calorii mai puțin de-a lungul zilei. Bogate în proteine și colină, ouăle conțin cantități însemnate de vitamina D , dar și omega-3, zinc și luteină, care îmbunătățesc capacitatea de concentrare. În ouă se află adevărate depozite de vitamina A, K, E, vitamine din grupul B, acid folic, forfor, fier și mangan.

Ciocolata neagră

Ciocolata cu un procent de cel puţin 70% cacao este perfectă atunci când vreţi să slăbiţi, iar poftele vă dau târcoale. Un pătrăţel este suficient pentru a potoli foamea (pentru că gustul amar stimulează scăderea apetitului), în plus este bogată în antioxidanţi şi alte substanţe care protejează sănătatea inimii şi stimulează digestia.

Ovăzul

Fie sub formă de germeni deshidratați, fie fiert, ovăzul este un aliment cu indice glicemic scăzut, ce are calitatea de a crea senzație de sațietate pe o perioadă îndelungată. El conține fibre insolubile care-și măresc volumul în urma ingerării, favorizează instalarea senzația de sațietate pentru mai mult timp, fiind astfel un aliat de nădejde în dieta de slăbire și în menținerea greutății.

Merele

Sunt fructe alcaline ce conțin o mare cantitate de fibre solubile și insolubile, zaharuri naturale, vitamina C, beta-caroten (dacă se consuma și coajă), potasiu și bor. Merele conțin o cantitate semnificativă de pectine, carbohidrați care controlează centrul foamei.

Semințele de in

Uleiul de in este produsul cel mai cunoscut al acestei plante, însă semințele crude de in sunt recunoscute pentru rolul lor de inhibitor de apetit. Acest lucru se datorează prezenței în compoziția semințelor a acizilor grași esențiali omega 3 și a unei mari cantități de fibre. Ambele au rolul de a diminua creșterile nivelului glicemiei și, deci, țin sub control senzația de foame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.