trișezi la dietăEste uşor să începi o dietă cu multă determinare, dar pe parcurs cele mai multe persoane îşi pierd voinţa şi ajung chiar să se îngraşe. Unul dintre motivele cele mai des invocate, o gustare rapidă, cel mai adesea un desert decadent sau alimente cu multe calorii, scrie csid.ro.

Uite câteva alimente delicioase pe care le poţi consuma când ţii dietă. Ar putea părea că trişezi, dar de fapt sunt foarte sănătoase pentru tine.

Popcornul

Popcornul este foarte săţios şi poţi consuma o cantitate generoasă cu puţine calorii. Ştiai că trei căni de popcorn au doar 150 de calorii? Popcornul are o cantitate mare de fibre dietetice (aproximativ 1,2 g) şi instaurează rapidă o senzaţie de saţietate de lungă durată. După ce ai ronţăit popcorn la film sigur nu te mai gândeşti şi la o prăjitură! Popcornul contine chiar şi vitamine şi minerale, cum ar fi vitamina B3 sau B9 (acid folic), magneziu, fosfor, mangan sau potasiu.

Atenţie la cantitatea de sare adaugată, cu cât mai puţin, cu atât mai bine!  Pentru a-i da mai multă aromă şi a-l face şi mai sănătos adaugă o linguriţă de drojdie inactivă (bogată în vitamina B şi proteine) şi ai obţinut astfel şi un gust delicios de brânză.

Ciocolata

Este greu să rezişti ciocolatei, mai ales la dietă. Partea bună este că nu trebuie să te simţi vinovată pentru această dorinţă.  Consumul a 28 de grame de ciocolată zilnic are efect benefic asupra unui număr semnificativ de boli cronice şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Ciocolată neagră (cea cu un conţinut de peste 70% cacao) este cea mai sănătoasă şi are cei mai mulţi antioxidanţi. 20 de grame de ciocolată neagră înseamnă aproximativ 100 de calorii, aşa că nu o exclude complet atunci când eşti la dietă.

Untul de arahide

Ştiai că untul de arahide te ajută să slăbeşti? Există chiar şi o dietă cu numele acestui desert delicios, care constă în consumul unei linguriţe de unt de arahide, neîndulcit, de câteva ori pe zi. Într-adevăr felei de pâine cu unt de arahide are între 180 şi 201 calorii , dar beneficiezi şi de fibre, proteine, şi vitamina E care te vor face să te simţi sătulă.

Mai mult, arahidele şi alunele conţin grăsimi esenţiale corpului, grăsimile nesaturate, care micşorează colesterolul rău şi măresc colesterolul bun. Încearcă să alegi un unt de arahide care conţine mai puţin zahăr şi alte ingrediente adăugate, pentru a suplini grăsimile.

Pizza

O pizza cu legume şi mozzarella degresată are aproximativ 600 de calorii, aproape jumătate din cele pe care conţine o pizza obişnuită. Da,am putea spune că este o pizza de dietă, dar este la fel de delicioasă! Mai mult, dacă alegeţi blatul subţire din făină integrală veţi beneficia şi de porţie de vitamine şi minerale  (B, E şi fier) şi veţi încetini procesul de luare în greutate, conferind saţietate (aportul ridicat de fibre).  Aşa că, iubitorii de pizza nu trebuie să renunţe complet la această plăcere, ci doar să a adapteze dietei.

Nutriţionistul David Grotto, autorul cărţi „101 alimente care vă pot salva viaţa” consideră că trişatul la dietă este obligatoriu, nu o opţiune. Celebrul nutriţionist propune termenul de trişat planificat. „Există o diferenţă majoră între a te bucura de mâncărurile tale favorite ocazional şi a mânca numai ceea ce îţi face  plăcere. Esenţial este să menţineţi lucrurile sub control, să decideţi ce anume vă doriţi să mâncaţi şi în ce cantitate şi când. La final, nu rămâne decât să-l mâncaţi cu pofta şi apoi să vă continuaţi dieta!”, ne sfătuieşte Grotto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.