Dragi gospodine, cu ocazia venirii toamnei, ne-am gândit să vă arătăm cum să preparați cele mai bune murături.
Dacă doriți ca murăturile să rămână tari, puteţi încerca una dintre aceste metode:
- adăugaţi 2-3 căţei de usturoi, și astfel murăturile vor rămâne tari.
- dacă alegeţi să pregătiţi o reţeta de murături în sare, atunci nu încălziţi saramură, și astfel acestea vor rămâne crocante.
- cu cât se va pune mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari.
Important! Pentru murăturile în oţet, folosiţi doar oţet alb, cu o aciditate de minim 5%. Oţetul se va dilua în proporţie de 1/3 cu apă.
Pentru murăturile în saramură, este recomandată sare grunjoasă, neiodată. La un litru de apă se adaugă între 30 – 65 g de sare grunjoasă. Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată o puteţi verifica cu ajutorul unui ou (dacă aceasta este îndeajuns de concentrată, oul se va ridica la suprafaţa lichidului).
Sursa rețetei: gustos.ro.