Dragi gospodine, vă arătăm astăzi cum să preparați cele mai bune gogonele murate. Se pot consuma alături de orice preparat datorită gustului acrişor, uşor picant. Rețeta este chiar foarte simplă și merită să fie încercată!

Ingredinte:

  • 2,5 kilograme gogonele;
  • 2 morcovi;
  • 1 mână flori de conopidă;
  • 4 linguri de sare grunjoasă;
  • 1 tulpină hrean;
  • 1/2 tulpină mărar uscat;
  • frunze de ţelină;
  • 4 foi de dafin;
  • 8 căţei de usturoi;
  • 1 lingură boabe de piper;
  • 1 lingură boabe de muştar.

Mod de preparare:

Primul pas este să sterilizezi borcanele în care urmează să fie puse gogonelele. Spală foarte bine gogonelele.

Curăță morcovii şi usturoiul, taie morcovii rondele. Curăţă hreanul şi taie-l în patru pe lungime.

Între timp, pune 3 litri de apă şi 4 linguri de sare pe foc. Ia apa de pe foc atunci când a dat în clocot și pune-o deoparte.

Pune pe fundul borcanului un strat de tulpini de mărar rupte, împreună cu frunze de ţelină. Apoi, așează gogonele intercalate cu flori de conopidă şi rondele de morcovi. Toarnă boabele de muştar şi cele de piper printre gogonele, adaugă frunzele de dafin şi restul de tulpini de mărar şi ţelină.

La final, toarnă saramura fierbinte peste gogonele.

Sigilează bine borcanele în care au fost puse gogonelele la murat cu un capac sau cu o folie de celofan.

Gogonelele murate se depozitează într-un loc întunecos şi răcoros.

Sursa rețetei: cevabun.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.