Dragi gospodine, vă arătăm astăzi un truc cu ajutorul căruia veți putea păstra roșiile la fel de proaspete până la sărbătorile de iarnă. Veți surprinde întreaga familie!

Modul de conservare a roșiilor pentru iarnă nu presupune folosirea sării, a oțetului și nici a apei. Muștarul este ingredientul minune de care aveți nevoie. Uleiurile esențiale conținute în muștar suprimă reproducerea bacteriilor de putrefacție, permițând roșiilor să rămână proaspete.

Important! Alegeți cele mai frumoase, sănătoase și cărnoase roșii (de dimensiuni mici).

Așa păstrați roșiile proaspete pentru la iarnă:

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

• 5–6 linguri de praf de muștar;
• roșii.

Cum se prepară:

  1. Sterilizați borcanele. Spălați roșiile și uscați-le bine.
  2. Cu o lingură uscată și curată presărați din abundență praf de muștar pe fundul borcanului uscat.
  3. Puneți un strat de roșii, aranjându-le cu partea unde au fost codițele în sus. Deasupra presărați muștar.
  4. Repetați straturile până când se umple borcanul. La sfârșit mai presărați odată muștar și puneți capacul (steril și uscat).
  5. Apoi rostogoliți atent borcanul pe masă, ca muștarul să se distribuie uniform.
  6. Păstrați roșiile conservate într-un loc răcoros și întunecat.

Poftă bună!

Sursa rețetei: Bucătarul.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.