Mâncărurile pe bază de fasole se numără, cu siguranță, printre preferatele românilor. Vă arătăm astăzi cum să fierbeți corect această leguminoasă extrem de hrănitoare.
În primul rând, trebuie să știți că fasolea trebuie să stea la înmuiat aproximativ 18 ore. Puneți vasul într-o încăpere călduroasă.
Pe măsură ce boabele de fasole absorb apa, oala în care se află fasolea trebuie completată cu apă la temperatura de 60 grade Celsius, pe care, eventual, o putem păstra într-un termos.
Apa la temperatura de 60 grade Celsius are rolul de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor. Există studii care susțin că absorbția mineralelor din fasole în organism după ce cantitatea de acid fitic a fost redusă crește între 50 și 100%.
În ziua următoare, clătește boabele de fasole cu apă rece, apoi pune-le la fiert.
Este important să ții cont de acești doi parametri: timpul de înmuiere (minimum 18 ore) și temperatura apei (60 grade Celsius).
Astfel, vei beneficia de un aliment plin de nutrienți, al cărui consum va ține depresia și anxietatea la distanță.
sursa: avantaje.ro