Înghețata de pepene galben nu are termen de comparație și chiar e un desert perfect pentru vară. Dacă nu știi cum să prepari această înghețată, noi îți arătăm o rețetă rapidă, simplă și delicioasă.
Uite rețeta de înghețată de pepene galben:
Timpi de preparare:
- Timp de preparare: 25 min
- Gata în: 25 min
Ingrediente
- 500 g miez de pepene galben
- 3 gălbenuşuri
- 120 g zahăr tos
- 250 ml smântână
- 2 pliculete zahăr vanilat
- câteva frunze de mentă pentru decor
Preparare
1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorul unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr.
2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute.
3. Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă 3-4 ore.
4. Se poate servi în cupe formate din coajă de pepene galben. Pentru decor, foloseşte trei-patru frunze de mentă proaspătă.