Dragi gospodine, astăzi vă arătăm cum să faceți cea mai bună saramură pentru murături. Este o rețeță 100% naturală, fără conservanți și fără oțet. Merită să încercați rețeta noastră!
Pentru a prepara o saramură cu adevărat bună, nu contează doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă), ci şi condimentele care se adaugă în borcanul cu bunătăți.
Frunzele de vişin, mărarul şi hreanul (conservanți naturali) dau o aromă deosebită murăturilor.
Raportul de sare la apă pentru orice saramură bună este de 1 lingură de sare grunjoasă, la 1 litru de apă.
Ingredientele necesare pentru 3 kilograme de castraveți murați:
- 3 kilograme castraveţi proaspeţi, fermi;
- crenguţe de mărar uscat;
- frunze de vişin;
- 2 linguri boabe de muştar;
- 1 lingură boabe de piper negru;
- 4 rădăcini de hrean curăţate;
- 8 căţei de usturoi (o căpăţână);
- 3 foi de dafin;
- 3 linguri de sare grunjoasă.
Sfaturi importante:
- puneți un cuţit sau coada de la o furculiţă de metal sub borcane când turnaţi saramura fierbinte, ca să nu se spargă;
- borcanele trebuie întoarse pe capac şi lăsate peste noapte aşa, acoperite cu prosoape ca să se sterilizeze la rece.
Sursa: unica.ro.