În această perioadă din an așteptăm cu mic cu mare sărbătorile Pascale, însă copiii sunt cei mai nerăbdători pentru că așteaptă să vadă ce surprize le va aduce anul acesta Iepurașul de Paște.
De unde a apărut însă această tradiție a Iepurașului de Paște? Ce legatură există între ouăle roșii și iepuraș?
Există mai multe legende legate de apariția iepurașului de Paște. Una dintre ele vorbește despre zeița Eostra, care era considerată a fi zeița primăverii și a fertilității și al cărei simbol era iepurașul datorită faptului că era considerat cel mai fertil animal.
O altă legendă care face legătura dintre Iepurașul de Paște și ouăle vopsite, spune că o zeiță a găsit într-o iarnă o pasăre rănită și pentru a o salva de la moarte sigură, zeița a decis să o transforme în iepuroaică. Însă pasărea devenită iepuraș, și-a păstrat abilitatea de a depune ouă. Astfel, pentru a-i mulțumi zeiței că i-a salvat viața, iepuroaica a decorat ouăle făcute și i le-a oferit în dar zeiței.
Se pare că această tradiție a Iepurașului de Paște își are originile în Germania, unde iepurașul a apărut pentru prima dată ca simbol al Paștelui, fiind documentat în 1500. Tot din Germania a pornit și ideea dulciurilor în formă de iepuraș în secolul 18.
Indiferent de unde provine până la urmă această tradiție a iepurașului care aduce cadouri, este un motiv de bucurie pentru copii și un prilej pentru a face cadouri celor dragi.
Sursa: baby.unica.ro