Michael Greger, medic și expert în nutriție, a alcătuit o listă cu cele mai sănătoase 5 alimente pe care ar trebui să le consumăm în fiecare zi și care ne pot crește speranța de viață.
Expertul în nutriție susține că există alimente și grupe de alimente care conțin nutrienți speciali, ce nu pot fi găsiți din abundență în alte alimente. De exemplu, sulforafanul este un amino-acid esențial care ajută la vitaminizarea și detoxifierea organismului și care se găsește exclusiv în legumele crucifere (varza, conopida, spanacul, broccoli etc).
Descoperă care sunt cele 5 alimente pentru o viață lungă, potrivit lui Michael Greger, autorului bestseller-ului ,,How not to Die”:
Fructe de pădure
Expertul în nutriție recomandă consumul zilnic al unei porții de fructe de pădure proaspete, congelate sau uscate-mure, cireșe, afine, zmeură, căpșuni etc.
Tot în această categorie intră și strugurii, bananele, avocado și pepenele roșu care, din punct de vedere biologic, sunt tot fructe de pădure.
Fasole
Când spunem fasole, ne referim la diferitele tipuri de fasole precum soia, mazăre, năut și linte. Michael Greger recomandă consumul zilnic din categoria acestor alimente.
Legume crucifere
Legumele crucifere comune includ broccoli, varza (inclusiv varza kale) sau spanacul, din care se recomandă consumul a cel puțin o porție zilnic.
Nuci
În opinia lui Michael Greger, cu toții ar trebui să includem în alimentația de zi cu zi cel puțin o lingură de semințe de în, de exemplu, sau o porție mare de fructe, la care se va adăuga un sfert de cană de nuci, migdale, arahide, fistic sau caju (la alegere).
Cereale integrale
Din această categorie fac parte fulgii de ovăz, orezul, hrișca, quinoa, porumbul sau pastele fierte (cu condiția să fie realizate din făină 100% integrală).