Dragi gospodine, vă delectăm astăzi cu un desert apetisant, ușor de preparat: negresă cu alune. Rețeta noastră este foarte simplă și ieftină, încercați-o și voi!
Ingrediente:
- 3 linguri de cacao;
- 500 g făină;
- 100 g zahăr;
- 1 praf de copt;
- zeamă de lămâie;
- 100 g alune zdrobite;
- 300 ml apă minerală;
- 125 ml ulei.
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele solide (mai puţin praful de copt), apoi tornă apa şi uleiul şi bate compoziția cu ajutorul unui tel.
Separat, stinge praful de copt cu zeamă de lămâie şi adaugă-l în compoziţie, pe care trebuie să o mixezi bine.
Pune aluatul obţinut într-o tavă tapetată. Presară deasupra alunele şi dă prăjitura la cuptorul încins în prealabil.
Ține prăjitura la copt aproximativ 45 de minute, iar la final poți să o pudrezi cu zahăr.
Important! Taie prăjitura abia după ce s-a răcit.
Poftă bună!
Sursa rețetei: clickpoftabuna.ro.