castraveti avocado salata

Cercetătorii au realizat o listă a alimentelor indicate pentru a fi consumate pe vremea caniculară, acestea având efecte benefice asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate, informează Daily Mail.

Atunci când temperaturile sunt ridicate, un efect benefic asupra organismului nostru îl poate avea o ceaşcă de ceai, alături de un sandwich cu castraveți, susțin cercetătorii.

Deşi foarte tentante, îngheţata sau produsele ţinute la frigider/congelator nu fac bine corpului, atenționează cercetătorii. Chiar şi apa trebuie consumată la temperatura camerei.

Poate cel mai bun aliment în zilele călduroase ale anului este castravetele, care poate fi servit sub formă de sandwich cu avocado şi sare, susțin cercetătorii de la Societatea Chimică Americană.

Totodată, legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate, mai notează Daily Mail.

De asemenea, mâncărurile bogate în cereale sunt bune vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.

Băuturile calde sunt indicate pentru a fi consumate vara, chiar dacă, momentan există o serie de dezbateri cu privire la efectele cofeinei regăsite în cafea sau ceai.

Mâncărurile picante sunt şi ele bune atunci când temperaturile sunt ridicate, deoarece ajută la transpiraţia corpului, de fapt metoda prin care acesta îşi menţine un nivel optim din punct de vedere al căldurii.

Sursa: Daily Mail

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.