Vă prezentăm astăzi o rețetă tradițională rusească extrem de eficientă și utilă în tratamentul multor boli: compotul de sfeclă roșie. Acest preparat conține multe componente ce activează și revitalizează ficatul, rinichii și intestinele.
Cum se prepară compotul de sfeclă
Ingrediente:
- 1 Borcan de sticlă de 3 litri;
- 700 de grame de sfeclă roșie decojită;
- 2 linguri de făină de secară sau neagră;
- 200 grame de zahăr (zahărul se poate înlocui cu miere, aceeași cantitate);
- 100 grame de stafide.
Sfecla (spălată și curățată de coajă) se taie cubulețe și se pune în borcan. Adăugați apoi stafidele, cele 2 linguri de făină și zahărul sau mierea.
Umpleți borcanul cu apa fiartă și răcită, amestecând foarte bine conținutul. Acoperiți borcanul cu un tifon, astfel încât să poată să respire.
Se lasă la temperatura camerei timp de 6-7 zile. Pe parcursul acestor zile este necesar să amestecați conținutul de 2-3 ori pe zi, iar dacă este necesar, îndepărtați spuma.
După aceste șapte zile, se agită amestecul bine apoi se strecoară prin tifon și astfel veți obține compotul de sfecla roșie.
Consumați maxim 3-4 linguri de trei ori pe zi, înainte de mese.
În 20 de zile vă veți alege cu un ficat curățat și pregătit să lupte cu toxinele. Luați o pauză de trei luni și repetați tratamentul pentru a vă menține sănătoși și liberi de orice depozite toxice.
Important! Compotul se păstrează tot timpul la frigider.
Citește mai multe pe sanatate.bzi.ro.