Cezar Stanislau, un tânăr de 26 de ani, a dezvoltat BaKings, un laborator de cofetărie specializat pe torturi. Produsele lui au adus foarte multe zâmbete pe chipurile iubitorilor de dulciuri și tind să devină un „must have” la orice aniversare.
De unde a venit ideea BaKings?
Am renunțat la meseria de zi cu zi în urmă cu câțiva ani. Lucrăm în turism. M-am întors la pasiunea mea și anume gătitul. Am început cu un blog generalist “skiptomylou.ro” unde postăm rețete pe care le încercam acasă. Cu timpul, am realizat că mă fascinează deserturile. Am primit și un feedback foarte bun de la prieteni, pentru care mai făceam prăjituri și torturi ocazional. Așa s-a născut BaKings, dintr-o pasiune. Sunt unul dintre acei puțini și norocoși care muncesc din pasiune. Mă bucur enorm că îmi place ce fac și asta mă determină să o fac cu mai mult profesionalism, de la un tort la altul.
Care este sursă de inspirație atunci când realizezi torturile?
Una dintre sursele mele de inspirație este Katherine Sabbath, o profesoară de 28 de ani din Australia, care a schimbat lumea deserturilor, și Heston Blumenthal, un geniu al gastronomiei.
A existat vreo comandă pe care să o consideri „marea provocare”?
Mare provocare a fost pentru un tort de 3 kg în care a trebuit să cuprind mai multe elemente care aveau o mare semnificație sentimentală pentru client. Aceste elemente au fost: un cățel, un pătrat roșu, un ghecko (o șopârlă), o bicicletă, un munte și un grup de oameni. Tortul a ieșit super tare și avea un stil aparte deoarece nimeni nu înțelegea acele desene în afară de client. Mi-a plăcut mult acest proiect!
Pentru ce personalitate ți-ar plăcea să faci un tort?
De curând mi-am întâlnit un erou din copilărie, o legendă a snookerului, Ronnie O’Sullivan. I-am povestit de BaKings și mi-a spus că sună cool numele. Cred că lui i-aș face un tort.
Ce părere ai despre zicală „bărbații sunt cei mai buni bucătari”?
Nu știu dacă sunt cei mai buni, dar cu siguranță, în ultimul timp, sunt din ce în ce mai mulți și asta este un lucru extraordinar . S-a trecut de la „Femeia la cratiță” la bărbați care nu mai lasă femeile să între în bucătărie. E un precedent care mă bucură.
Te consideri un artist în materie de torturi?
Artist este un cuvânt mare. Sunt un tip pasionat, la început de drum, cu mult entuziasm și un pic de talent. Vom lasă timpul să ne spună dacă o voi aduce la rang de artă.
Unde pot să te găsească clienții?
Micul meu laborator este în București, Str. Fântânică, nr. 35, acolo stau toată ziua, iar online mă puteți găsi pe Facebook și pe BaKings.ro. Momentan onorez doar comenzi de torturi, dar pe viitor voi veni sigur cu oferte care să cuprindă cât mai multe produse.
Dacă vrei un tort care să îți marcheze momentele de fericire sau să oferi un cadou perfect, atunci nu ezita să accesezi site-ul Bakings.ro și să faci o comandă.