Dragi gospodine, vă prezentăm astăzi o rețetă simplă și rapidă de ardei iuți în oțet. Încercați și voi, nu necesită mult timp de preparare și rezultatul este delicios.
Ingrediente:
- 2 kilograme ardei iuţi;
- 2 litri oţet;
- 3 litri apă;
- 100 grame zahăr;
- 100 mililitri miere de albine;
- 2 linguri de sare;
- 2 linguriţe boabe de muștar.
Mod de preparare:
Ardeii iuţi se spală cu apă rece şi apoi se șterg foarte bine cu un prosop.
Se face un amestec din 2 litri oţet cu 3 litri apă, miere, zahăr, sare (nu se foloseşte sare iodată la murături) şi boabe de muştar şi se pune la fiert.
În timp ce amestecul fierbe până când dă în clocot, ardeii se aşează în borcane.
Când fierbe oţetul şi s-au dizolvat sarea, zahărul şi mierea, se toarnă peste ardei amestecul fierbinte şi se capsează bocanele.
Borcanele capsate se acoperă cu o patură groasă şi se lasă până când se răcesc.
Sursa rețetei: vocea.biz.