4fotochenarcarne-600x397
În perioada 10 – 16 august, în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2015”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în 209 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară.

Controalele au vizat: 81 restaurante, 22 unităţi tip fast-food, 9 braserii, 18 unităţi tip bufet,  3 pizzerii, 8 baruri, 2 beach baruri, 2 pensiuni, 34 magazine alimentare, 4 rulote fast food, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, 4 cofetării/patiserii, 9 cantine, 2 tonete îngheţată, unităţi  localizate în cele 7 zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.400 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3.934 kg, lapte şi produse lactate – 1.253 kg,  peşte şi produse din peşte – 968 kg, ouă – 82 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 41.933 lei.

Cetăţenii pot sesiza orice abatere pe care o constată la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787 şi la numărul de telefon 0769 054 207  pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.