Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii ar putea ajunge la 10, 20 sau 30% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, potrivit unei iniţiative legislative depuse la Senat de un grup de deputaţi liberali.

Conform proiectului, alocaţia pentru copiii cu vârsta până la 2 ani (sau până la 3 ani, în cazul celor cu handicap) ar putea ajunge la 20% din salariul minim.

Pentru minorii între 2 şi 18 ani, valoarea propusă este de 10% din salariul minim sau 30% în cazul celor cu handicap.

În cazul în care va fi adoptată, legea ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2017.

„Niciun efort bugetar nu este prea mare pentru asigurarea unei relansări demografice a ţării noastre. Nevoile crescânde pentru educaţia noii generaţii, în contextul în care sumele alocate sunt foarte mici, coroborate cu venitul familiei, de multe ori unul scăzut, conduce în mod cert la o pauperizare a societăţii şi, mai grav, la declinul demografic. Corelarea cuantumului alocaţiei cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, având drept sursă de finanţare bugetul asigurărilor sociale de stat, ar conduce, în opinia noastră, la o revigorare a demografiei româneşti”, susţin iniţiatorii în expunerea de motive.

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar în luna mai 2016.

Parlamentarii se întrec în a depune la Parlament proiecte de lege electorale cu impact asupra bugetului de stat. Ei speră că vor implementa măsura după alegerile din toamnă.

2 COMENTARII

  1. Si ce mare diferenta daca e zece la suta?Inca 40 lei iar 20 la suta le revine celor care asteapta ajutorul social si stau pe banca!Cei cu probleme merita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.