Nu putem trăi fără apă, dar trebuie să fim foarte atenți de unde o bem, deoarece este un mediu propice pentru dezvoltarea unor organisme care ne pot provoca boli grave. Află la ce riscuri te expui, când bei apă de la robinet.
Sunt cinci tipuri de organisme care se găsesc, de obicei, în apă: protozoare, bacterii, viermi, viruși și ciuperci.
În unele cazuri, acestea pot cauza probleme serioase de sănătate, precum boli gastrointestinale, infertilitate sau dezechilibre neurologice.
Autoritățile curăță sistemele de distribuire a apei, dar chiar și așa, numeroase studii au arătat că apa de la robinet nu este sigură pentru sănătate.
Clorul este folosit pentru curățarea sistemului de distribuire a apei. Problema este, însă, că această substanță nu se oprește doar la uciderea bacteriilor, ci afectează și organismul uman. Studiile au arătat că această soluție dezinfectantă crește riscul apariției cancerului la vezică, sâni, rect, al asmului și îmbătrânește prematur pielea.
Cele mai comune boli care apar în urma consumului de apă de la robinet sunt giardioza, legioneloza, infecția cu norovirus, dizenteria, hepatita, infecția cu E.coli și salmonella.
Cel mai bun mod prin care te poți proteja de aceste boli este să fierbi apa înainte să o consumi. Poți, de asemenea, să investești într-un aparat de filtrare a apei de la robinet.