cioloș

Dacian Cioloş a anunţat că Legea salarizării unice va face parte dintr-un pachet legislativ care va conţine şi reforma administraţiei, el menționând că ar fi dorit ca majorarea salariilor să fie făcută în funcţie de performanţe, nu prin creşteri uniforme, însă nu a vrut o dispută cu Parlamentul.

Afirmaţiile au fost făcute de premier la Realitatea TV atunci când moderatorul l-a întrebat care a fost punctul de vedere al Guvernului în momentul în care Parlamentul a votat majorarea salariilor bugetarilor cu 10%.

„După o discuţie pe care am avut-o cu membrii Guvernului, am decis ca în măsura în care preşedintele promulgă această lege să facem efortul să o aplicăm, să o introducem în buget, cu obiectivul să ne concentrăm pe Legea salarizării unice împreună cu un pachet de legi sau de acte administrative privind reforma administrativă şi în cursul anului viitor să venim cu acest pachet, reforma administraţiei publice şi Legea salarizării unice, să legăm aceste două lucruri, să legăm legea salarizării de reforma administraţiei şi să facem în aşa fel încât să existe o coerenţă între nivelul de salarizare pe diferite categorii din administraţie şi obiectivele de performanţă pe care vrem să le introducem”, a afirmat premierul.

În opinia sa, Legea salarizării şi reforma administraţiei trebuie să fie aplicate simultan pentru a exista coerenţă între nivelul salarial şi performanţă.

„Numai aşa am putea avea o coerenţă şi o credibilitate în procesul de reformă a administraţiei, pentru că un astfel de proces de reformă de administraţie trebuie să aibă nu numai susţinere politică-şi eu sper să avem după discuţiile pe care le-am avut cu partidele în perioada în care am avut consultările pentru votul în Parlament – dar trebuie să avem şi încrederea adminsitraţiei, cel puţin al acelei părţi din administraţie care vrea o predictibilitate de carieră şi care vrea să facă performanţă rămânând să lucreze în administraţie”, a precizat Dacian Cioloş.

Premierul a mai spus că măsura privind majorarea cu 10% a tuturor salariilor din sistemul bugetar nu rezolvă problema eficienţei administraţiei şi, personal, ar fi dorit o majorarea diferenţiată pe criterii de performanţă, însă nu a dorit să intre într-o dispută cu Parlamentul.

„Eu aş fi preferat să aplicăm această mărire nu proporţional, ci cu o mărire a bugetului per total şi cu criterii pentru acordarea banilor în plus. Însă ar fi fost un efort foarte mare de energie”, a declarat Dacian Cioloş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.