Potrivit pentru zilele călduroase de vară, pepenele roșu este bogat în vitaminele A, B6 si C, licopen și antioxidanți. Noi îți recomandăm 5 rețete de smoothie-uri răcoritoare și savuroase ce conțin acest delicios fruct.
1. Smoothie răcoritor cu pepene rosu și mentă
Ingrediente:
- 2 căni pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi
- 1 lingură frunze proaspete de mentă
- 1 lingură zahăr/sirop de agave/ zahăr vanilat
- 3/4 cuburi de gheață
Toacă frunzele de mentă și pune-le în blender împreună cu pepenele și zahărul/siropul de agave/zahărul vanilat. Mixează până când obții un amestec omogen. Adaugă cuburile de gheață la final sau mixează-le împreună cu restul ingredientelor, după preferință.
2. Smoothie detoxifiant cu pepene roșu și struguri verzi
Ingrediente:
- 3 căni pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi
- 1 cană struguri verzi
- 1-2 lime proaspete, decojite și fără semințe
- 1/4 linguriță boia de ardei iute
- 1/4 cană apă/apă de cocos
Pune toate ingredientele în blender și amestecă până când obții un mix omogen. Adaugă apă/apă de cocos pentru a subția textura smoothie-ului. Poți presăra mai multă boia de ardei pe smoothie, în funcție de preferințe.
3. Smoothie cu pepene roșu, căpșuni și ghimbir
Ingrediente:
- 3 căni pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi
- 2 căni capșuni tocate și înghețate în prealabil
- 1 ½ lingurițe ghimbir proaspăt, tocat fin
- 1 ½ lingurițe de suc de lime proaspătă
Pune capsunile inghetate si mixeaza bine. Asaza-le impreuna cu restul ingredientelor in blender si mixeaza pana cand obtii un amestec omogen.
4. Smoothie cu pepene roșu, scorțișoara și iaurt grecesc
Ingrediente:
- 3 căni pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 cană iaurt grecesc cu aromă de lămâie
- 1 lingură miere
- 1 lingură frunze proaspete de mentă
Pune toate ingredientele în blender și mixează timp de un minut. Presară scorțișoară deasupra smoothie-ului, în funcție de gust.
5. Smoothie cu pepene roșu, iaurt grecesc și măr
Ingrediente:
- 1 ½ căni pepene roșu fără semințe, tăiat în cuburi
- 1 banană înghețată
- 1 măr, tăiat în felii, fără miez
- 3/4 căni iaurt grecesc
- o lingură de sirop de agave/miere
Toacă pepenele rosu într-un blender. Strecoară amestecul rezultat printr-o sită fină și adaugă sucul rezultat peste restul ingredientelor. Mixează bine.
Sursa acestor rețete: elle.ro