1431682402c723ad8e

InfoCons a analizat 13 produse tip halva, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 4 producători / furnizori / distribuitori: Mega Image SRL, Darinne Distribution SRL, Melaz Trading Company SRL, Bio Logistic & Distribution Partner SRL.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse studiate, doar 5 produse conțin E-uri.

  • 61% din produsele studiate nu conțin E-uri;
  • 31% din produsele studiate conțin 1 E;
  • 8% din produsele studiate conțin 3 E-uri.

Mai puțin de jumătate din produsele studiate au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs.

Pe toate etichetele produselor studiate este menționată valoarea energetică, iar aceasta variază de la 539 kcal/100g până la 600 kcal/100g.

În ceea ce privește conținutul de sare, acesta este menționat pe eticheta unui singur produs, în valoare de 0.1 g/100g.

Doar 46.15% dintre produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, printre acestea enumerându-se: susan, alune, nuci, migdale, arahide, alte fructe cu coaja.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză. Studiul a fost realizat în perioada 30 Martie – 5 Aprilie 2016, pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip halva existente pe piața românească.

Sursă: InfoCons

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.