Înainte să dăm drumul la pregătirea plăcintei, trebuie să avem în vedere un lucru. Untul folosit în prepararea aluatului trebuie să fie cât se poate de rece – secretul crustei plăcintei fiind faptul că aluatul se prepară la rece.
De asemenea, ar fi bine să ne ajutăm de un robot de bucătărie în pregătirea aluatului.
Acum, să purcedem la treabă și să scoatem toate ingredientele pe masă.
E de prisos a mai spune faptul că merele au nevoie de o scurtă îmbăiere înainte de a fi supuse tratamentului de cosmetizare a plăcintei noastre.
Cernem făină pentru început, pentru că asta ajută că aluatul plăcintei cu mere să fie pufos. Untul, tocmai scos din frigider, se tăie cubulețe.
În vasul de mixare al robotului de bucătărie punem făină, linguriță de sare, linguriță de zahăr și untul tăiat cubulețe.
Important: mixarea acestor ingrediente se face în 5-6 etape, fiecare etapă de doar 2-3 secunde.
Citește toată rețeta pe cozonaculdolofan.ro