titan

Oamenii de știință au anunțat, în urmă cu doi ani, descoperirea, în Argentina, a unor fosile aparținând unor dinozauri. Deși considerați și la acea vreme de mari dimensiuni, nu s-au așteptat să fie martorii descoperirii celei mai mari vietăți care a pășit vreodată pe Terra.

Cercetările derulate din mai 2014 au arătat însă, fără echivoc, că e vorba despre o specie nouă de dinozaur, de peste 70 de tone, informează The Guardian.

S-au găsit oasele celei mai mari creaturi care a populat Pământul.

titanto
Mai mult, în zona în care s-a făcut descoperirea, în Patagonia, au fost găsite fosilele mai multor indivizi, așa că scheletul animalului a putut fi recreat din bucăți, putând fi văzut în toată măreția sa. În total, au fost recuperate 223 de oase, de la șapte indivizi.

giant-titanosaur
Se pare că cel puțin trei indivizi aparținând acestei specii (care nu a fost încă botezată, dar este numită generic Titanozaur) au murit în același loc, în perioade diferite. Se crede că specia a dispărut în urmă cu aproximativ 101,6 milioane de ani.

După 40.000 de ore de muncă, rezultatele sunt „uluitoare”, spun paleontologii, aceștia afirmând că animalul, care face parte din grupul numit sauropode, era erbivor.

Avea un gât lung, un trup robust, măsura 37 de metri în lungime, trăia în turmă și avea un mod ciudat de a călca-pe vârful picioarelor, asta în ciuda gabaritului său.

O replică în mărime naturală a dinozaurului a fost expusă recent la Muzeul American de Istorie Naturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.